Sus fra Vesterhavet

23. april - 31. maj

I Danmarks nordvestligste hjørne, nær kystbyen Agger, ligger Restaurant TRI – en Michelin-præmieret perle med en gastronomisk tilgang, der hylder den rå og vilde natur i Thy. Her er menuen formet af det nordjyske landskab og havets skatkammer, og hver ret er en hyldest til sæsonens lokale råvarer og det håndværk, der forfiner dem.

Bag TRI står kokken Nicolas Min Jørgensen – tidligere køkkenchef på den stjernemarkerede restaurant Substans i Aarhus og forhenværende kaptajn for det danske kokkelandshold. I 2022 åbnede han Restaurant TRI med visionen om at skabe en spiseoplevelse, der bringer naturens enkelhed og kompleksitet sammen. Siden åbningen har restauranten opnået stor anerkendelse og modtaget flere gastronomiske pris.

TRI kan opleves i Det japanske Tårn fra 23. april til 31. maj.

Chefkok fra Restaurant Tri iført hvid skjorte og blå forklæde, stående i restaurant med gæster ved bord med hvid dug.

Menuen for TRI

Når Restaurant TRI flytter ind som pop-up i Det japanske Tårn i Tivoli, medbringer den en særligt sammensat menu baseret på råvarer fra Vesterhavets kyst og Limfjordens vande. Gæster kan glæde sig til en oplevelse, der både er eksperimenterende og dybt forankret i den nordiske madkultur. Menuen byder blandt andet på fisk og østers fra Nordsøen, tang og alger, skovens kogler, vilde urter som skærmdild, samt svampe, nødder, bipollen og hyben – alt sammen serveret med en internationalt inspireret teknik og præcision.

Et af højdepunkterne er retten, der blev kåret til "Årets Osteservering 2024", med Blå Kornblomst-ost, hyben og valnødder.

Borddækning med to tallerkener, den øverste med salat og svampe, den nederste med cremet ret toppet med grøn sauce og rød pynt.

”Vi følger og præsenterer egnen og sæsonen på tallerkenen året rundt. Det er denne unikke og meget lokalt forankrede oplevelse, vi har med os til Tivoli. Vi glæder os til at byde Tivolis gæster på smagene fra de store plantager, smukke enge og det brusende Vesterhav.”

Nicolas Min Jørgensen, køkkenchef & indehaver

 

Meget mere

  • Maison Dali by Tristin Farmer
    Gryde på rød bordskåner, set oppefra. Gryden har håndtag på begge sider og står på en marmorbordplade.

    Maison Dali af Tristin Farmer

    Den skotske topkok Tristin Farmer gæster med smagsprøver på hans personlige kulinariske stil

  • Smoked Room
    Borddækning med en skål suppe, en gryde med damp og en foldet serviet med bestik. Skålen indeholder grøn væske med urter eller krydderier.

    Smoked Room

    En af Madrids hotteste restauranter, hvor røg er det bærende element

  • Odette
    Hånd hælder sauce over en ret på en hvid tallerken. Retten er dækket af et tyndt, gennemsigtigt lag. Hånden holder også en kobbergryde.

    Odette

    Et af verdens ypperste spisesteder – kort og godt

  • COME
    Forskellige retter anrettet på tallerkener og skåle, herunder chokoladeovertrukne kugler, brød på isterninger, og en dessert med grønt pynt.

    COME

    En uovertruffen kulinarisk oplevelse med moderne mexicansk tvist og stærke forbindelser til Middelhavets smagsunivers