Historien

Familien Nimb og 100 års gastronomisk tradition i særklasse.

Nimb åbnede i 1909 i forbindelse med, at det nybyggede maurisk-inspirerede palads i Tivoli slog dørene op som “Bazaar” med udstillinger af bl.a. kunsthåndværk. Forpagterne Vilhelm og Louise Nimb havde etableret sig som nogle af byens førende gastronomiske entreprenører og havde allerede overtaget deres første Tivoli-restaurant i 1877, nemlig DIVAN 2 ved Tivolisøen, der i folkemunde hurtigt kom til at hedde ’Nimbs Terrasse’ – og da DIVAN 2 igen blev del af huset Nimb i 2011, skiftede etablissementet netop navn til Nimb Terrasse.

I 1870erne var en tid i rivende udvikling, også på den gastronomiske front. Danskernes beskedne rugbrødsmadder udviklede sig til højtbelagt smørrebrød, og DIVAN 2 var den første restaurant som indførte smørrebrødssedlen. Efter åbningen i 1909 etablerede restaurant Nimb sig hurtigt som førende spisested. Louise Nimb sørgede for, at hendes døtre, Henriette og Serina, tog aktiv del i familievirksomheden. Henriette blev køkkenchef og Serina blev oldfrue og sørgede for, at huset var i proper stand. I 1920ere hold det unge festglade borgerskab til på Nimb, og i 1930erne gjorde Statsradiofonien Nimb landskendt med live transmissioner af datidens dansemusik.

gamlenimb_1220x920