Historien

Familien Nimb og 100 års gastronomisk tradition i særklasse.

Nimb åbnede i 1909 i forbindelse med, at det nybyggede maurisk-inspirerede palads i Tivoli slog dørene op som “Bazaar” med udstillinger af bl.a. kunsthåndværk. Forpagterne Vilhelm og Louise Nimb havde etableret sig som nogle af byens førende gastronomiske entreprenører og havde allerede overtaget deres første Tivoli-restaurant i 1877, nemlig DIVAN 2 ved Tivolisøen, der i folkemunde hurtigt kom til at hedde ’Nimbs Terrasse’ – og da DIVAN 2 igen blev del af huset Nimb i 2011, skiftede etablissementet netop navn til Nimb Terrasse.

I 1870erne var en tid i rivende udvikling, også på den gastronomiske front. Danskernes beskedne rugbrødsmadder udviklede sig til højtbelagt smørrebrød, og DIVAN 2 var den første restaurant som indførte smørrebrødssedlen. Efter åbningen i 1909 etablerede restaurant Nimb sig hurtigt som førende spisested. Louise Nimb sørgede for, at hendes døtre, Henriette og Serina, tog aktiv del i familievirksomheden. Henriette blev køkkenchef og Serina blev oldfrue og sørgede for, at huset var i proper stand. I 1920ere hold det unge festglade borgerskab til på Nimb, og i 1930erne gjorde Statsradiofonien Nimb landskendt med live transmissioner af datidens dansemusik.

gamlenimb_1220x920

Nimb-oplevelsen

På Nimb er der fokus på detaljen – og gæsten er altid i centrum. Nimb-stilen byder desuden både på Tivolimagi og varm nordisk stemning.

Nimb blev oprindeligt opført i 1909 som et arabisk fantasislot af Tivolis husarkitekt og direktør Knud Arne-Petersen. Siden har etablissementet undergået mange forvandlinger, og senest i 2007 gennemgik Nimb en totalrenovering – ikke kun udvendigt, hvor facadens arabesker af lav materialekvalitet blev udskiftet med italiensk marmorstuk, men også indvendigt, hvor de nye massive Dinesen trægulve og interiørelementer af Øland-granit er med til at give Nimb et moderne, nordisk pust med varme farver og naturmaterialer.

Nimb Brasserie blev desuden nyindrettet i primo 2012 og tilbyder i dag et behageligt og imødekommende miljø med bløde stole og afslappet komfort. På Nimb valgte man stjernearkitekterne fra og skabte i stedet inspirerende interiører i stedets ånd, hvor gæsten altid er i centrum. I 2012 fik Nimb personalet desuden nye specialdesignede uniformer skabt af den verdenskendte danske couture-designer Christian Westphal. De sofistikerede og komfortable uniformer komplementerer de nye Nimb-interiører og giver medarbejderne et nyt look med kant og moderne elegance.

brasserie-content-1