DA EN

Book værelse

Winemaker’s dinner med Maison Albert Sounit

Denne aften skal vi smage på nogle af Maison Albert Sounits bedste vine, heriblandt den unikke Montagny 1. Cru Vignes de 1928, som udelukkende er baseret på stokke plantet i 1928. 

I takt med det kun stigende fokus på Bourgogne er flere og flere begyndt at få øjnene op for den sydlige del af Bourgogne, hvor der sker rigtig meget spændende i disse år. Côte Chalonnaise ligger syd for det mere kendte Cote d’Or og inkluderer blandt andet kommunerne Rully, Montagny og Mercurey, der er blandt de områder, som får mere og mere opmærksomhed i disse år. Hvidvinene fra området er en tand mere fyldige og modne i udtrykket med masser af delikat frugt.

Maison Albert Sounit har til huse i Rully, og ganske interessant er det, at danske Knud Kjellerup overtog firmaet i 1993. Sammen med sine to partnere har han lige siden arbejdet intenst på at løfte niveauet i Côte Chalonnaise. Huset laver både stille vine og crémant de Bourgogne. Kældrene under Maison Albert Sounit er særligt interessante, fordi nogle af de første crémanter i Bourgogne blev produceret netop dér. Gæringen af druerne til samtlige vine sker ved hjælp af druernes naturlige gærceller for at sikre mest muligt terroir i de endelige vine. I gennemsnit anvendes der 30 % nye fade til de stille vine, hvilket er med til at sikre en delikat fadkarakter. 

Reserver plads

winermakers_810x610

Det praktiske

Hvor: Nimb Vinotek
Hvornår: 28. november, kl. 18.00-23.30
Pris: 995 kr.

MENU

Velkomst
Crémant de Bourgogne, Brut Nature, Maison Albert Sounit

Forret
Østers med citronvinagrette
Crémant de Bourgogne, Blanc de Noirs Brut, Maison Albert Sounit

Mellemret
Stegte kammuslinger, spidskål, æble, muslingesauce og hasselnødder
2016 Rully Blanc “Les Saint Jacques”, Maison Albert Sounit

Hovedret
Farseret vagtel, saltbagt selleri, syltede svampe og citronsauce med timian
2016 Mercurey Vieilles Vignes, Maison Albert Sounit

Ost
Udvalg af danske oste med knækbrød og kompot
2013 Montagny 1. Cru Vignes de 1928, Maison Albert Sounit

Ud over de anførte vine vil der være et par overraskelser i ærmet på aftenen.

Reserver plads