DA EN

Book værelse

Drikkekort

Gå på opdagelse i vores boblende champagner, varme drikke, spændende franske sodavand samt meget andet.

Se drikkekort

cakenhagen_gloegg_1220x910

Drik champagne til kagen

I vores verden går kage og champagne hånd i hånd. Derfor har vi mere end 10 forskellige champagner på kortet lige fra den klassiske Moët & Chandon Brut Imperial til den eksklusive og anerkendte Krug Grande Cuvée. Der er altid et bredt udvalg på køl, så du til hver en tid kan få et boblende  glas champagne til din yndlingskage.

Champagne er oftest noget, vi forbinder med aperitif eller ledsager til salte retter. Nytårsaften er dog en undtagelse. Her vælger mange at drikke champagne til kransekagen med det resultat, at kagen smager for sødt, mens champagnen bliver for sur.


Det skyldes, at tør vin (vin uden sødme) har det svært med søde ting, men det betyder ikke, at champagne er et dårligt match til kager og andre søde sager – tværtimod. Champagne har mange af de noter, der går igen i kageuniverset: nødder, smør, ristet brød og bær. For at få tingene til at mødes, skal man sørge for, at sødmeniveauet i glasset svarer til det på tallerkenen.
 
Derfor er det værd at overveje et glas sød champagne til kagen såsom Moët & Chandon Nectar Imperial, Moët Ice og Moët Ice Rosé. Her er sødmegraden højere, mens syrligheden, der gør champagne let og elegant, fortsat er bevaret.
 

Gode råd:

 
Hvide champagner passer godt til:
  • Kager med nødder og mandler
  • Flødeskumskager med marcipan og lignende
  • Æbler, melon, citrus og anden form for lys frugt

 
Roséchampagne passer godt til:
  • Kager med bær
  • Kager med chokolade
Cakenhagen_champagneogcake_1220x910