DA EN

Book værelse

Vinøse fristelser fra kælderen

På Nimb serverer vi alt fra smørrebrød til velhængte bøffer med bearnaise, og det kræver et bredt vinkort. Uanset hvor på Nimb man beslutter sig for at nyde et godt glas vin, kan man vælge fra hele kortet. Er man nysgerrig, kan man gå under jorden, ned i Nimb Vinotek, og komme helt tæt på de spændende, sjældne flasker.

Nimbs food concierge er gået i kælderen for at finde nogle af de spændende vine, kortet gemmer på, og som tilmed fås til gode priser

Der er noget særligt ved at komme ind i et rum med eksklusive vine til alle sider. Man kan kigge på vinene, lukke øjnene og drømme om, hvordan de mon smager. Måske har du smagt nogle af vinene, og det vækker gode minder, når du ser dem igen.
Nimb Vinotek er sådan et rum. Mens selve lokalet er præget af dæmpet, mild belysning, er rummets langsider præget af skabe med vine, der gør enhver vininteresseret blød i knæene.
Der er nærmest noget religiøst over den måde, den nedefra kommende belysning rammer flaskerne, så de får et silhuet-lignende skær.

Der er ikke så få fristelser at vælge imellem. Her finder man de store bordeauxer og bourgogner, et væld af tyske fristelser og et helt rum dedikeret til champagne. Det skønne er, at man kan nyde kælderens flasker hvor som helst på Nimb, man har lyst til det, hvad enten man sidder på sit hotelværelse, i Nimb Vinotek eller i Nimb Brasserie med sin flamberede peberbøf og crepe Suzette. 

Spændende vine til gode priser

Visse vine er der en regelmæssig efterspørgsel på, og de skal være at finde på kortet. Nimb Vinotek ønsker dog ydermere at tilbyde flasker i ældre årgange, som man ikke finder alle steder. Samtidig er det også rart, når man får noget for pengene, uanset om det er i den lave eller høje ende af prisskalaen. Med det for øje præsenterer vi her nogle af vine, som vi selv har svært ved at holde fingrene fra.

vin820x610

Vidste du?

… at du kan komme ind fra gaden og få din egen vinsmagning på Nimb Vinotek, hvad enten du kommer alene eller sammen med dine vininteresserede venner. Der er flere forskellige smagninger at vælge imellem, og de kan tilpasses efter interesse og budget. Selv om forudbestilling ikke er nødvendig, anbefaler vi dog, at du I giver besked på forhånd. Således kan vi drøfte de forskellige muligheder og dermed sørge for, at I får den bedst tænkelige oplevelse. Læs om de forskellige vinsmagninger her

2003 Scharzhofberger Riesling Spätlese

2003 Scharzhofberger Riesling Spätlese, Egon Müller, Mosel, Tyskland

Egon Müller hører til blandt de største vinproducenter i Mosel såvel som i hele Tyskland, og Scharzhofberger er husets topvin. Begrebet ”Spätlese” - ”sen høst” - indikerer, at der er tale om druer, som har hængt længe på vinstokkene og dermed opbygget et højt indhold af sukker og stor modenhed. Det er her, magien opstår, for hvis der er noget, tysk riesling kan, er det at forene syrlighed og sødme i perfekt balance, hvilket skaber vin i særklasse. Vinen står på kortet under ”Tyske hvidvine”, men i virkeligheden burde vi oprette en kategori med navnet ”Livseliksir”.

1.195,-


vin7820x610

2000 Schoenenbourg Grand Cru

2000 Schoenenbourg Grand Cru, Marcel Deiss, Alsace, Frankrig

I Alsace arbejder man typisk kun med én druesort i vinene, og modsat den øvrige del af Frankrig står det altid angivet på etiketten, hvilken druesort der er tale om. På Alsaces 51 grand cru’er er der samtidig strenge regler for, hvilke sorter man må plante; men det ser Marcel Deiss stort på. De tror på de gamle traditioner i Alsace, hvor man sammenplantede sorterne på kryds og tværs i markerne for at opnå større kompleksitet og balance i vinene. Samtidig var domænet et af de første i Alsace til at indføre de biodynamiske principper. Marcel Deiss’ topvine skal ganske enkelt bare smages. Det er hvidvin i perfekt harmoni, og denne ældre årgang fås til en flot pris.

1.500,-

vin3820x610

2007 Erde, Sepp & Maria Muster

2007 Erde, Sepp & Maria Muster, Steiermark, Østrig 

Dette er en ganske særlig vin. Sepp og Maria Muster er blandt pionererne inden for naturvin i Østrig, og de hører også til blandt de bedste, og Erde er deres flagskib. Erde er en såkaldt orangevin. Normalt lader man ikke hvidvin trække med skallerne, men det har man gjort med de grønne druer til Erde, hvilket har resulteret i en flot, orange farve efter seks månedernes kontakt med drueskallerne i gamle egetræsfade. Som noget særligt er vinen også tappet på særlige lerflasker. Glem, hvad du måtte vide om vin, og glæd dig til en særlig oplevelse.

800,-

1969 Le Montrachet Grand Cru

1969 Le Montrachet Grand Cru, Domaine Leroy, Bourogne, Frankrig

22.000 kroner er indiskutabelt en formue for en vin, men vinene fra producenten Leroy er spektakulære og helt igennem magiske. Det gælder i særdeleshed, når man tager denne hvidvin, som kommer fra verdens mest berømte hvidvinsmark, Le Montrachet. Samtidig er der tale om en af de helt store årgange i form af 1969, så skal man ud at flotte sig, så er dette vinen, man skal prøve. 
Det er chardonnay af den fineste slags med en uendelig lang eftersmag, du næppe nogensinde vil glemme.

 22.000,-


vin4820x610

2005 La Montesa

2005 La Montesa, Alvaro Palacios, Rioja, Spanien

Alvaro Palacios er på få år blevet en af de mest berømte og hædrede vinmagere i Spanien, og La Montesa er hans flagskib fra regionen Rioja. Den er hovedsagligt lavet på grenache og derudover tempranillo og mazuelo. Vinen kommer fra de første marker, Palacios fik fingrene i som ung vinmager, og koncentrationen i denne rødvin er helt i top. Med mere end 10 år på bagen er vinen ved at finde et særdeles flot niveau med afrundede tanniner og stor frugt.

895,-