DA EN

Book værelse

Grillen har ingen grænser

En grillrestaurant bliver oftest forbundet med store, røde bøffer; men sådan behøver det slet ikke at være. Den nye køkkenchef på Nimb Bar ’n’ Grill, Gabriel Hedlund, der er tilbagevendt fra et ophold i New York, vil vise, at en grill kan bruges til alle råvarer og mange forskellige tilberedningsformer. 
Den nye menu er lanceret, og vi garanter grillmad i et nyt, elegant format.   

Gabriel Hedlund er netop vendt tilbage til Danmark efter at have arbejdet i New York. Han har taget en masse inspiration med sig hjem, som har dannet grobund for den nye vision på Bar ’n’ Grill. 

”Når folk hører ordet grillrestaurant, tænker de altid på steaks. I New York oplevede jeg et hav af forskellige måder at grille på. Herhjemme griller vi ofte kød ved høj varme, men i USA blev jeg især begejstret for langtidstilberedning på grill af eksempelvis short ribs og spidsbryst. Nu vil jeg gerne tage den skridtet videre og sætte grill som tilberedningsmetode i fokus, og stort set alle vores retter kommer til at indeholde et eller flere grillede elementer,” siger Gabriel Hedlund. 
barngrill_grill2

En grill er ikke bare en grill

I Bar ’n’ Grill arbejder kokkene med 3 typer grill:

Planchaen - en stor rist med masser af varme, som kan give den flotteste stegeskorpe og røgsmag på kort tid.

Big Green Egg - en keramisk, æggeformet grill, der holder eminent på varmen, og som kan bruges til tilberedning ved både høje og lave temperaturer. 

Konro – en japansk grill, der er kendetegnet ved sin gitterlignende rist og nemme betjeningsform, som gør den oplagt til grillspyd. Samtidig indbyder den også til at lege med japanske grillsmage, hvor umami i form af soja spiller en stor rolle.

Derudover anvendes også forskellige slags kul, som bidrager med hver deres kvaliteter. 

”Der findes mange forskellige typer kul, som hver især kan noget forskelligt. Nogle kan blive ekstremt varme, og andre afgiver delikate røgnoter til maden. Friske elementer kan også give spændende nuancer til maden – f.eks. giver friske enebærgrene en vidunderlig røg,” siger køkkenchefen. 

Elegant grillmad
Med Gabriel Hedlund i spidsen ønsker Bar ’n’ Grill at vise, at grillmad kan være elegant.  

”Vores grillmad bliver mere raffineret. Vi vil gerne vise, at grillmad sagtens kan være elegant og detaljerigt i smagen, og vi vil gerne løfte niveauet for, hvad grillmad kan være. Menuen består af både tallerkenanretninger og større stykke kød, som man deler ved bordet. Jeg kan godt lide den amerikanske ”family style”, som jeg oplevede meget i New York, og vi vil gerne skabe en afslappet stemning, hvor man samtidig kan opleve mad og service på topniveau,” siger Gabriel Hedlund. 

Barngrill_grill_1220x910